Először lépnek fel itthon a zongora napjának előadói

  A svédországi Jakob Lindhagen és Sofia Nystrand, művésznevén, Vargkvint koncertje indítja március 29-én a Piano Day, azaz zongora napja programjait a budapesti Müpában, írja az intézmény, honlapján.

  Ilenia F./unsplash

  A Piano Day 2015 óta minden év március 29-én a zongorát hivatott ünnepelni – azért ekkor, mert ez az év nyolcvannyolcadik napja, és ennyi billentyűje van a klasszikus hangszernek. A program a klasszikus, minimalista alapokon nyugvó meditatív elektroakusztikus zene egyik kortárs állócsillaga, Nils Frahm kezdeményezésére jött létre. Ezen a napon az egész világon a zongora áll reflektorfényben, a Müpa másodszor ad otthont a budapesti eseményeknek.

  Az Üvegteremben lesz Jakob Lindhagen és Vargkvint koncertje. Előbbi filmzenéi révén is ismert, utóbbi tavalyi albumát az óceán ihlette - együtt találékony hangszerhasználók, akár éneklő fűrészt is bevetnek. Különleges koprodukcióval érkezik vaghy és Kertész Endre, akik most először állnak együtt színpadra közös produkcióban. Vághy Tamás és a számos formációból ismert csellóművész, Kertész Endre egymásra improvizálva töltik majd meg a Zászlóteret zenével.

  A délutáni programok közül a zongorista-énekes Tom Adams első magyarországi koncertje áll legközelebb a popzenéhez. A magát zongorán kísérő, azt elektronikával színező Adams klasszikus könnyűzenei dalszerző-előadó, emlékezetes falzett hanggal.

  Az eseménysorozat a Fesztivál Színházban zárul egy német és egy olasz produkcióval. Először lép fel Magyarországon a CEEYS, Daniel Selke zongorista és Sebastian Selke csellista, majd Luca D'Alberto zongorista egy hegedűssel és egy csellistával ad filmzenés hangulatú kamarakoncertet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!