Fuvola, klarinét és szaxofon zengi be Szabadkát a hétvégén

  Fúvós koncertek zengik be a szomszédos Szabadkát egészen vasárnap estig. Magyarország, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Szerbia előadóinak versenyszámait nézheti meg a közönség, a dalok fuvolán, klarinéten és szaxofonon csendülnek fel.

  Szaxofonkoncerteket is hallhatnak - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: BlurryMe

  A FEMUSZ Nemzetközi Zeneművészeti Fesztiválon mintegy hetven fiatal zenész mérkőzik meg egymással különböző kategóriákban. A koncerteket a Városháza dísztermében valamint a Szabadkai Zeneiskolában rendezik meg. A versenyek pénteken és szombaton szinte egész nap tartanak, és nyitottak az érdeklődők számára, ráadásul a belépés is ingyenes.

  A „Laureate"-osok záróhangversenyére és az ünnepélyes díjkiosztóra február 23-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében este 20 órai kezdettel. A záróhangversenyen a zsűri különdíjjal jutalmazza a kiváló tanárokat és zongorakísérőket, mindhárom ágazatban. Ekkor derül ki, hogy ki érdemli meg a FEMUS fődíját és a közönség különdíját - tudtuk meg a rendezvény honlapjáról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!