A világot járt énekesnő végre Budapestre érkezik

Szinte az egész világot bejárta már. Trixie Whitley Gentben született, de alig múlt 1 éves, mikor Európát elhagyva a tengerentúlra költözött a család, így Trixie a kilencvenes évek pezsgő New York-i művészközösségében nevelkedhetett.

Trixie WhitleyForrás: VQD / Kylie_Coutts / Müpa

Első albumát 10 évesen vette fel a Jimi Hendrix alapította Electric Lady Studio falai között, ami Greenwich Village leghíresebb stúdiója. 11 évesen visszaköltözött Európába, ahol Belgium legfiatalabb rezidens DJ-jeként avantgarde jazzt és elektronikus zenét játszott rave partykon és az antwerpeni Kortárs Művészeti Múzeumban – olvasható a sajtóközleményben.

Az énekesnő 2008 tavaszán rögzítette első kislemezét, a Strong Bloodot, és még ezen a nyáron meghívták a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválra. Később a Black Dub szupergrouppal végigturnézta a világot, majd 2012-ben megjelent első önálló lemeze a Fourth Corner.

Provokatív és határokat feszegető zenéje bekategorizálhatatlan, azoknak is ajánlják, akik a modern soult szeretik és azoknak is akik a triphoposabb hangzást kedvelik. Legutóbbi, 2019 márciusában megjelent Lacuna című albumán még jobban kitolja a saját határait. A 2020. március 8-i budapesti koncerten Trixie-t olyan zenészek kísérik majd, mint a Childish Gambinoval is zenélő Dani Markham a doboknál, a billentyűkénél pedig a St. Vincent koncertjeiről ismerős Daniel Mintseris áll majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek