Rendhagyó kortárs irodalmi programsorozat indul az Akvárium Klubban

Majdnemek címmel új, irodalmi est sorozat indul az Akvárium Klubban, ahol a klasszikus irodalmi felolvasás újfajta megközelítésében találkozhatunk a kortárs irodalommal - zenével, színházzal, személyes sztorikkal megspékelve.

Akvárium Klub

Egyfajta zenei-irodalmi "show" keretében, szubjektív kapcsolódási pontokon és személyes sztorikon keresztül ismerhetjük meg a kortárs irodalom remekeit, írja az Akvárium Klub. Emellett rendhagyó irodalomórát is kínál a klub végzős gimnazisták számára, Akvárium Literatúra címmel.

A február 26-án kezdődő esti előadássorozat minden alkalommal más-más témát dolgoz fel két-három ismert színész és egy zenész társaságában. Az első esten Lackfi János átiratok állnak majd a főszerepben, Hámori Gabriella, Törőcsik Franciska, Hajdu Steve és Kollár-Klemencz László feldolgozásában. A rendező Seres Tamás lesz.

Délután Akvárium Literatúra címmel rendhagyó irodalomórát tartanak érettségire készülő diákok számára, izgalmas ismerkedési lehetőséget kínálva az irodalommal. A Literatúra keretében minden alkalommal egy-egy költő szabálytalan portréját dolgozzák fel teljesen egyedi módon négy szereplővel: két színész, egy zenész és egy, az adott költőhöz szorosan kötődő irodalmár társaságában.

A kortárs irodalom a teraszon mégjobban szólForrás: akvariumklub.hu/Sajtó/ Hegyi Lili

Az első alkalom szereplője:

"Kosztolányi Dezső, a maró mélabú, a csokornyakkendős marabu. A szavakkal csingilingiző vásott utcagyerek. A göthös házmestereket és vézna gépírókisasszonyokat maximálisan megértő egyetemes részvét. A mennyei Anna-bál VIP-vendége, az Adybandit dühösen pokolba küldő ábrándos utazó ügynök. Aki minden nyelven beszélő világpolgár, minden élő és holt nyelvből fordító bűvész, legjobban mégis egy bolgár kalauzzal értik meg egymást, pedig Dezső nem is tud bolgárul."
- áll a honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek