81 órát tart nyitva Párizs leglátogatottabb kiállítása az utolsó napokban

Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója alkalmából 2019. október 24-én nyílt tárlatot még ma is hatalmas érdeklődés övezi. Éppen ezért a Louvre vezetősége úgy döntött, hogy február 21-én reggel 9 órától február 24-én este 6 óráig 81 órán át tart nyitva az itáliai polihisztort bemutató tárlat.

vincsi,leonForrás: Musée du Louvre / Press

Az életmű-kiállítás egy pedagógiai és szórakoztató forgatókönyv alapján épül fel: az uralkodók és mecénások által ünnepelt és védett itáliai mester sokrétű és saját korában is sokat kommentált személyiségén keresztül utazhatjuk be a reneszánsz korát. Valamint megismerkedhetünk azzal a sok legendával, amik Leonardo da Vincit már életében is övezték.

A kiállításon azonban nemcsak a mester alkotásai, hanem számos egyéb korabeli rajz és dokumentum, a reneszánsz más alkotóinak Leonardóhoz kapcsolódó remekművei is láthatók. A Mona Lisa, Leonardo da Vinci leghíresebb műve azonban nem képezi az aktuális gyűjtemény részét, de a tárlattól néhány lépésre láthatjuk az eredeti helyén – olvasható a Louvre hivatalos oldalán.

Azok figyelmébe, akik jelenleg is Párizsban tartózkodnak: a kiállítás ingyen látogatható, ha este 9 óra és reggel 8:30 között szeretnénk megnézni február 21-től 24-ig, de a belépés regisztráció köteles. 

A kiállítás másik különlegessége, hogy infravörös lámpák segítségével azt is megnézhetjük, hogy da Vinci milyen szakaszokban dolgozott egy-egy festményén. A mester ugyanis hajlamos volt egy témán akár 15 évig is dolgozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek