Cézanne, Renoir, Van Gogh és még mások egy kiállításon

  A bécsi Albertina Múzeum 2020 tavaszi kiállítását a francia modernista művészet egyik legfontosabb magángyűjteményének szenteli. A múzeum kb. 120 műből álló kiállítása betekintést nyújt a nemzetközileg egyedülálló modern művészet gyűjteményébe. Cézanne, Renoir, Toulouse-Lautrec, Van Gogh és más festők alkotásait február 22. és május 24. között tekinthetik meg.

  Az Albertina nagyszabású kiállítását február 22-én nyitják megForrás: Florian Prischl/Wikimedia Commons

  A kiállítás darabjai nagyrészt a Hahnloser Gyűjteményből származnak. Az 1905 és 1936 között összeállt gyűjtemény kezdetben Arthur és Hedy Hahnloser-Bühler gyűjtők és művészbarátaik, Pierre Bonnard, Ferdinand Hodler, Henri Matisse és Félix Vallotton közötti szoros és barátságos csere alapján alakult ki. 

  A kíállításon emellett olyan művészeti múzeumokból kölcsönzött alkotásokat mutatnak be, mint a Kunstmuseum Bernből vagy a Kunst Museum Winterthurból – olvasható az Alberina Múzeum weblapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!