Importálni kellett a havat a világ egyik legnagyobb hófesztiváljára

  A japán Szapporói Hófesztivált minden évben megrendezik Hokkaidóban - még akkor is, ha nincs elég hó. A hatalmas szobrairól ismert rendezvény idén a szokatlanul kevés havazás és meleg hőmérséklet miatt hóhiánnyal küzdött, így azt a 60 km-re található Nisekóból kellett a fesztivál helyszínére szállítani - adja hírül a Travel and Leisure.

  Szobrok a Szapporói HófesztiválonForrás: yuichitakashinadrop

  A január 31-én kezdődött, 11 napos fesztivál mintegy 200 hószobrához körülbelül 30.000 tonna hóra volt szükség. Az alkotások között szerepelt egy nagy tál ramen, az alkotók tisztelegtek a Csillagok háborúja előtt, valamint elkészítették a varsói Lazienki-park másolatát, amely a Japán és Lengyelország közötti diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára készült.

  Ugyanakkor néhány kompromisszumra is szükség volt a hó hiánya miatt, a gigantikus hócsúszda például körülbelül 100 méterrel lett rövidebb, mint az előző években.

  Nemcsak a hó mennyisége, de a látogatók száma is drámai visszesést mutatott idén, köszönhetően a koronavírusnak. Valamivel több mint 2 millióan vettek részt az eseményen, vagyis körülbelül 716 000-el kevesebben, mint tavaly, amikor a látogatószám még rekordot is döntött.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!