Január elején indul a világ legnagyobb jég- és hófesztiválja

Kína északi részén, a Heilongjiang provincia területén, Harbin városában járunk. Itt rendezik meg évente a világ legnagyobb nemzetközi jég- és hófesztiválját. A 2019-es év fesztiválja január 5-én kezdődik és egészen 2019. február 5-ig lesz látogatható, de bizonyos részei, mint például a legnagyobb attrakciónak számító Harbin Jég- és Hóvilág már a hivatalos megnyitó előtt is körbejárható. Ebben a hatalmas – több mint 600 000 négyzetméter területű – „jégvárosban" a világ 100 legismertebb épülete kapott helyet; ezeket pedig a közeli Songhua-folyó jégtömbjeiből és hóból építették fel - olvasható a CNN Travel oldalán.

A képet a januári megnyitó előtt, 2018. december 24-én készítettékForrás: AFP/Str

A gigantikus jégkastélyokat és épületeket színes fényekkel világítják meg, így még szebb látványt nyújtanak; de ezek mellett láthatnak még egy hóból épült Buddha szobrot, 3D-s fényvetítéseket és egy 340 méter hosszú jégcsúszdát is, amit az északi fényekhez hasonlóan faragtak ki és világítottak meg. A belépődíjas részeken (egy felnőtt belépő körülbelül 13 000 forint) hatalmas és részletgazdag ázsiai ihletésű hó- és jégszobrok, illetve sok külföldi jégszobrász alkotása várja a látogatókat.

Már decemberben látni lehetett a "jégvárost"Forrás: AFP/Str

De a jégváros körül sok ingyenes programot is szerveznek; 2019-ben például lesz egy hóember kiállítás is a folyó partja mentén. Itt mindenféle formájú, nagyságú és nemzetiségű hóemberrel találkozhatnak.

Az első Harbin Nemzetközi Jég- és Hófesztivált 1985-ben szervezték meg, és az ihletet a provincia tradicionális lámpásai adták, melyeket régen jégből faragtak ki, és gyertyákkal világítottak meg. Az idei, vagyis a 35. fesztivált úgy készítették elő, hogy bekerülhessen a világ top téli fesztiváljainak a sorába – oda ahol a japán Sapporói Téli Fesztivál, a kanadai Quebec Téli Karnevál és a norvég Holmenkollen Sífesztivál áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek