Tűzugrás is lesz ezen a télűző, tóparti karneválon

A Velencei-tó Kapujánál évek óta jókedvvel űzik el a telet és köszöntik a tavaszt. A szervezők 2020-ra kétnapos programsorozattal tisztelegnek a több ezeréves kulturális tradíció és a városi hagyomány előtt. Ezért február 21-22-én felelevenítik az ünnepkörhöz tartozó európai és helyi szokásokat - olvasható a sajtóközleményben.

MaskarásokForrás: Velencei Karnevál / Press

A kétnapos eseményen megtartják majd a korábbi évek bevált és népszerű programjait, de látványosabb formában és gazdagabb tartalommal. Hangsúlyosabb szerepet kap a résztvevők bevonása is: az ünneplőket vezető óriás bábok egy részét a gyerekek mozgatják, az egyes csatlakozási pontoknál újabb és újabb mutatványosok és csoportok társulnak a menethez, a kiszebáb égetést kísérő ütősegyüttes játékához pedig a közönségből is csatlakozhatnak, akik szeretnének, ahogyan a tóparti össztáncba is bárki bekapcsolódhat.

Pénteken (február 21-én) a főszerep a gyermekeké, a diákoké lesz. Számukra jelmezversenyt hirdetnek a szervezők, de lesznek kézműves foglalkozások is, ahol népi hangszereket, csúzli-csörgőt, brekegőt és diócsörgőt is készíthetnek. Maskarákba öltözve táncoltathatnak medvét, árulhatnak kecskét, gólyaként alakoskodhatnak és küzdhetnek szalmabábokkal.

Gólyalábasok felvonulásaForrás: Velencei Karnevál / Press

Szombaton (február 22-én) mindenki előtt nyitva állnak a Velence Korzó külső és belső terei, ahol látványos programok, foglalkozások és forró italok, borok, teák várják a részvevőket a Velencei-tó partján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek