Egy kortárs művész 99 okostelefonnal csapta be a Google Térképet

  Egy kortárs művész 99 használt okostelefonnal haladt végig Berlin egyik utcáján, összezavarva a Google forgalmi dugó-érzékelő rendszerét.

  Simon Weckert

  A performansz eredményeként a Google Térkép forgalom funkciója zöld helyett pirosnak jelezte az utcát, mintha torlódás lenne, pedig az akcióról készült videón jól látszik, hogy dugónak nyoma sem volt. Ez pedig valószínűleg másfelé terelte azokat az autósokat, akik épp használták az appot.

  Simon Weckertet honlapja szerint a Google Térkép és a hatalom kapcsolata foglalkoztatja. A különböző térkép alapú alkalmazások, mint az Airbnb vagy az autómegosztó szolgáltatások, mérhetetlen hatást gyakorolnak a városra, a lakáspiacra, a közlekedési kultúrára, írja. A térkép alapú társkereső appok szerepet játszanak abban, hogyan találunk társat.

  Vajon ezek a térképek befolyásolják a viselkedésünket és a véleményeinket? Vajon szabályozzák mi az ami tudható, hatalmat gyakorolva felettünk? – teszi fel a kérdést.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!