Egy új társkereső alkalmazás segítségével műalkotásokkal randizhat

"Készen áll a szerelemre?" – teszi fel a kérdést a Heartmatch, az atlantai High Museum of Art által kifejlesztett tinder-szerű alkalmazás, ami egy egyedi térképet állít össze azokból a műtárgyakból, amelyekkel van köztünk kémia.

A több ezer műtárgyat felvonultató művészeti múzeumokban előfordul, hogy a látogató azt sem tudja, merre induljon el. Gyakran a múzeumi alkalmazottakhoz fordulnak tanácsért. Amikor azonban a segítőkész szakember a látogató művészi ízlése felől érdeklődik, a válasz rendszerint az, hogy "nem tudom", mesélik az app megálmodói az Amerikai Múzeumok Szövetségének cikkében. 

Heartmatchhttps://high.org/

Julia Forbes, a múzeumpedagógiai és digitális osztály vezetője, Ivey Rucket web és új média menedzser, valamint csapata egy új telefonos alkalmazással vették szárnyaik alá azokat a látogatókat, akik nem igazán tudják, mit szeretnének megnézni a múzeumban.

Az alkalmazás pont úgy működik, mint a Tinder. A feladat egyszerű: ha tetszik a műalkotás húzzuk jobbra, ha nem, akkor balra. Miután jópár műtárgyat végiglapoztunk, a múzeum összeállít nekünk egy egyedi útvonalat és egy térképet, amin az összes "matchünk" szerepel. Összesen 100 kép ugrik fel, amit kevesebb, mint 5 perc alatt végig lehet lapozni, de már az első hét kép után kérhetjük a térképünket. Próbálja ki az alkalmazás honlapján

A High Museum csapata három célt tartott szem előtt a Heartmatch létrehozásakor: hogy hangsúlyozzák a gyűjtemény sokféleségét, hogy a látogatókat azokhoz a műtárgyakhoz irányítsák, amiket kedvelnek, és hogy adatokat gyűjtsenek az ízlésükről.

"A legnépszerűbb műveket felhasználhatjuk a marketingben a legkevésbé kapósakat pedig oktatási programjainkban, hogy a balra húzást jobbra húzásra változtassuk" - mondják az app megálmodói.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek