Tavaly ezek voltak a legnépszerűbb múzeumok Ausztriában

Csaknem hétmillió fővel rekordott döntött tavaly az osztrák szövetségi állam tulajdonában lévő múzeumok látogatottsága. A legtöbb – 1,745 millió – látogatót tavaly a Bécsi Szépművészeti Múzeumban (Kunsthistorisches Museum, KHM), a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb gyűjteménye vonzotta. Ugyanakkor itt az előző évekhez képest nem nőtt a látogatószám.

Bécsi Szépművészeti MúzeumForrás: Manfred Werner/Wikipedia

A második legnépszerűbb a Belvedere kastélymúzeum, amelynek látogatottsága 8 százalékkal 1,72 millió főre emelkedett tavaly, erősen megközelítve a szépművészetiét. Stagnált, de még így is egymillió fölött maradt a harmadik helyen álló Albertina, a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb grafikai gyűjteményének a látogatottsága. A Természettudományi Múzeumra 8 százalékkal többen – 841 ezren – voltak kíváncsiak, mint a megelőző évben. Ezzel az eredménnyel a negyedik helyen végzett.

A leglátványosabban az Osztrák Nemzeti Könyvtár múzeumként működő részének látogatottsága nőtt, és elérte a 686 ezer főt, de 289 ezer látogatóval 23 százalékos növekedést produkált a Mumok - Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien, Közép-Európa legnagyobb modern és kortárs művészeti múzeuma is – írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek