Ezen a napon éjjel barangolhatja be Horvátország számos múzeumát

Mivel minden évben nagy érdeklődés övezi a Múzeumok éjszakája rendezvényt Horvátországban, úgy döntöttek az idén tovább tartanak nyitva az intézmények. Számos múzeum éjjel egy óráig várja a látogatókat - írja a horvát HrTurizam magazin.

Gyerekeket és felnőtteket egyaránt várják az éjjeli múzeumlátogatásra - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Iakov Filimonov

A hosszabbított nyitva tartást annak apropóján találták ki, hogy a 15. jubileumi rendezvénybe belecsempésszenek valami újdonságot, amivel kedveznek a vendégeiknek. Így jött az ötlet, hogy január 31-én 18 órától éjfél utánig nyitva hagyják az intézmények ajtajait.

Az idei Múzeumok éjszakájának azt a címet adták, hogy a "A horvát múzeumok nagy évfordulója". A szervezők célja, hogy megmutassák, a múzeumok ugyan a múltról mesélnek, de nagyon fontos szerepük van a jelenben és a jövőben is. 

Hogy fenntartsák a jelen kor érdeklődését, számos múzeumot virtuális tartalommal színesítenek: virtuális séták, 3D-s vetítések, interaktív táblák teszik még izgalmasabbá a tárlatok megismerését.

A hétvégi rendezvény az egész országot behálózza, rengeteg város múzeuma várja a turistákat. A rendezvény további részleteiről az esemény közösségi oldalán tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek