Kertész találta meg a lopott festményt Olaszországban

  A 60 milliós (19,8 milliárd forint) értékűre becsült Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményt 1997. február 22-én lopták el a modern művészeti alkotásokat bemutató Ricci-Oddiból, ahol még a kiállítás előkészületei folytak. A képkeretet az épület tetején hagyták, hogy azt a látszatot keltsék, mintha a világítóablakon át törtek volna be. De az ablak túl szűk volt ahhoz, hogy az alkotás kerettel együtt kiférjen rajta. Innentől kezdve 23 évig sehol sem tűnt fel a festmény, és senki nem tudott róla semmit.

  A zsákba rejtett kép a megtalálása után 23 évvelForrás: Youtube / Travelo

  Nemrég azonban egy, a Ricci-Oddi galéria körül dolgozó kertész belebotlott egy fémlapba, mely mögött egy üreg tátongott. Az üregben pedig egy fekete zsák volt, amiben egy festmény rejtőzött – olvasható a BBC hírportálján.

  A kép eredetiségét még vizsgálják, ám Massimo Ferrari, a galéria igazgatója biztos abban, hogy az eredeti festmény került elő, mivel a hátoldalon látható bélyegzők és pecsétviasz eredeti. A rendőrség most arra keresi a választ, hogy a tolvajok szándékosan hagyták-e az üregben a képet, hogy később, amikor a világ egyik leghíresebb műkincsrablásának híre feledésbe merül, akkor érte menjenek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!