Ez a k-pop banda már nem csak a zene határait feszegeti

A dél-koreai BTS fiúbanda és a K-POP világa ma már a magyar közönség azon tagjainak sem teljesen ismeretlen, akik nem követik folyamatosan a koreai sztárvilág és zenei élet történéseit. A mára már világhírű popzenekar „Love Yourself in Seoul" című koncertfilmje 2019. januárjában döntögette a rekordokat, aztán 2019. augusztus 7-től, a világpremierrel egy időben, Budapesten is bemutatták limitált vetítéssorozatban a Bring The Soul – The Movie zenés dokumentumfilmet.

Forrás: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

A filmekbő és klipek tömkelegéből megismert srácok most egy globális művészeti projektben vesznek részt. A Connect BTS elnevezésű együttműködés ideje alatt a sztárzenekar részvételével Berlinben, Buenos Airesben, Londonban, New Yorkban és Szöulban rendeznek kiállításokat. Az együttes ezek létrehozásában 22 kortárs művésszel, mások mellett Anthony Gormley brit szobrásszal, Tomas Saraceno argentin performanszművésszel, Ann Veronica Janssens brit fényművésszel, Jakob Kudsk Steensen dán installációs művésszel és Jijun Kang dél-koreai videoművésszel működik együtt.

A BTS-nek hatalmas rajongótábora van világszerte. Közismerten nagy szerepet vállalnak társadalmilag fontos tevékenységekben is. A Time Magazine 2019-ben a világ száz legnagyobb befolyású embere közé sorolta a bandát.

A projekt művészeti igazgatója, Dehjung Li szerint a projektben részt vevő művészek és alkotásaik "különböző válaszokat adnak majd arra a világra, amelyben élünk". A projekt a londoni Serpentine Galériában nyílt meg kedden a Catharsis című kiállítással. A kiállítótérben a dán Jakob Kidsk Steensen digitálisan létrehozott ősvadonját láthatja a közönség.

A további állomások között szerepel 2020. január 15-től a berlini Martin-Gropius-Bau Múzeum Ritual of Care című kiállítása, amely 17 művész, köztük Jelili Atiku, boychild, Cevdet Erek, Marcelo Evelin és Maria Hassabi performanszait mutatja be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek