Exkluzív tárlatvezetés mozivásznon a British Museum kiállításáról

Január 18. szombaton 11 órától látható a BRITISH MUSEUM: HOKUSZAI - A NAGY HULLÁMON TÚL című dokumentumfilm a British Museum azonos című kiállításáról az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében.  Az angol nyelven vetített film magyar felirattal látható Patricia Wheatley rendezésében.  

Hokuszai: A halász feleségének álma (1814)Forrás: Kacusika Hokuszai/Wikipedia

A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott dokumentumfilm elsősorban Kacusika Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is.

Hokuszai egy életen keresztül vizsgálta embertársait, megszállottan kutatta a természetet és a spirituális tanokat, amihez legtöbbször a Fuji vulkán képét használta háttérnek. Élete során megismerte a szenvedést is; villámcsapás érte, évekig szegénységben tengődött, ám művészetében csakis a tökéletest kereste.

Hokuszai nagy hatással volt Monet, Van Gogh és Picasso munkásságára is, őt tekintik a népszerű japán képregény stílus, a manga atyjának is. 

Holuszai: A nagy hullám Kanagavánál (1830 körül)Forrás: Library Of Congress/Kacusika Hokuszai után/Restored version/Wikipedia

A forradalmi 8K technológia segítségével rögzített, másfél órás filmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek. További információkat az Uránia Nemzeti Filmszínház weboldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek