Hatemeletes múzeum épülhet a szerb városban

  Teljesen új múzeum építését fontolgatják a szerbiai városban, Nišben. Egy óriási komplexumot hoznának létre, amely akár hatemeletes is lehet.

  Nišben hamarosan bővülhet a látnivalók listája - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Dejan Trajkovic

  A városban olyan modern múzeumot szeretnének megépíteni, amely korszerű elemekkel, szép környezetben mutatná be a helyi régészeti leleteket és a település történelméről árulkodó, fennmaradt tárgyi emlékeket - írja a szerbiai Turistički Svet magazin.

  Amennyiben sikerült megnyerniük a pályázatot, és elegendő pénzt kapnak a múzeum megépítéséhez, akkor az épület hozzájárulna a város turisztikai kínálatához is.

  A szakemberek szerint sok látogató lenne kíváncsi az újdonságra, így emelkedhetne a Nišbe érkezők száma is.

  Jelenleg is működik egy múzeum itt, továbbá színház, Isztambuli ház és egy második világháborús tábor emlékhelye is megtalálható. Nišben található továbbá az egyik legfontosabb közúti kereszteződés Belgrád és Szófia között. A városból egészen Isztambulig és onnan Kis-Ázsiába lehet eljutni. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!