Ma ünneplik a karácsonyt a szomszédban

  Aki a felújított szabadkai Zsinagógát, vagy a szecessziós városházát szeretné meglátogatni a szomszédos Szabadkán, az ne induljon ma útnak, hiszen Szerbiában minden zárva van – ma ünneplik az ortodox karácsonyt.

  Még tart a karácsonyi kavalkád SzabadkánForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

  Aki viszont még januárban is karácsonyi kavalkádra vágyik, annak jó úticél lehet most Szerbia. A nagyobb városokban ünnepi hangulat, karácsonyi vásár, forralt bor várja a látogatókat. Szabadkán továbbra is nyitva van a hangulatos karácsonyi vásár, Belgrádban és Újvidéken szintén hasonló forgatagba csöppenhetnek.

  Szabadkán ezen a napon a parkolásért sem kell fizetni és a városi buszok is hétvégi menetrend szerint közlekednek – írja a Pannon RTV.

  Január hetedikén egyébként a szerbeken kívül az Orosz ortodox egyház, a jeruzsálemi patriarchátus, és az egyiptomi koptok ünneplik a karácsonyt. Hátra van még az ortodox újévvárás is, mikor koncertekkel, utcai felvonulásokkal, szervezett bulikkal várják a látogatókat a szomszédos Szerbiában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!