Hamarosan kezdődik a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

A fesztivál nulladik napján, január 7-én, 19 órától a Művésztelepen a Kalmár Ákos és Pál Dániel Levente alkotópáros által megálmodott Szent Boszorkány című szimbolikus meseművet tekinthetik meg az érdeklődők. A Szent Boszorkány egy új, összművészeti színpadi nyelv keresésére tett alkotói kísérlet, mely a cirkuszi zsánerszámokat a magyar néptánc és a fizikai színház formanyelvével keverve egy olyan fantáziavilágba hívja nézőit, mely dramaturgiájában, színpadi nyelvében és zenei világában újdonság lesz - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz honlapján.

Forrás: fnc.hu

Január 8-án, 17 órától az artistaművészek ünnepélyes bevonulásával pedig kezdetét veszi a XIII. Budapest nemzetközi Cirkuszfesztivál. Idén is három-három alkalommal lesz lehetőségük a cirkuszművészet rajongóinak megtekinteni az „A" és a „B" versenyprogramokat, melyekben a világ legjobb artistaművészei mérik össze a tudásukat.

Január 10-én, 13 órától az ígéretes magyar artistatehetségek mutatkoznak be nem csak a közönségnek, hanem a szakmai kiválóságoknak, cirkuszigazgatóknak és impresszárióknak. 22 órától pedig kezdetét veszi a Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland, amely egy késő éjszakai összművészeti műsor, melyben a költészet, a zene és az artistaprodukciók lenyűgöző szimbiózisa elevenedik meg a porondon.

A rendezvény január 13-án nagyszabású díjátadó gálaműsorral zárul. A cirkuszfesztivál műsorvezetője Kelly Endrész Bánlaki lesz, aki sokadik generációs, híres magyar és angol cirkuszi családok leszármazottja, színésznő, énekesnő, előadóművész és Maka Gyula, a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéja.

A fesztiválhoz két további program kapcsolódik: január 9-én, 14 órától a Szépművészeti Múzeumban UNESCO Szakmai Konferenciát tartanak a Cirkuszi kulturális örökségről. A program része a magyar cirkuszi kulturális örökség muzealizálásának, a hazai cirkuszmúzeumi fejlesztés kezdeti lépéseinek és első eredményeinek szemléltetése. 

Január 10-én, 10 órától ECA Szakmai Konferencia lesz a Mezőgazdasági Múzeumban. A szimpózium két nagy témája az artistaképzés és a cirkuszi utazó gyerekek oktatása-nevelése. A konferencia otthont ad továbbá az European Network for Traveller Education (ENTE) szervezetének bemutatkozására is, ahol a résztvevők megismerhetik, hogyan történik a nem iskolarendszerben tanuló, utazó cirkuszos gyerekek tanítása. További információk a cirkusz holnapján találhatók. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek