Egy másik festmény alatt rejtőzött a betlehemi jelenet

  A Northumbria Egyetem restaurátorai egy Bowes Múzeum gyűjteményéből származó, körülbelül 400 évesnek becsült festmény helyreállításán dolgoztak, mely Keresztelő Szent János lefejezését ábrázolja. A kárfelméréshez röntgenfelvételt készítettek, és ekkor különös meglepetés érte őket - adja hírül a BBC.

  Forrás: Northumbria University/Bowes Museum

  A festmény alól ugyanis egy másik kép bukkant elő, melyen egy jászolban lévő baba, angyalok, és a három királyok váltak láthatóvá. Mint Nicky Grimaldi, az egyetem restaurátor tanszékének adjunktusa elmondta:

  "Nagyon ritkán találunk rejtett festményeket, az időzítés pedig különösen érdekes, hogy éppen karácsony előtt bukkantunk rá a betlehemi jelenetre."

  A továbbiakban részletesebb vizsgálatokat folytatnak, hogy meghatározzák mindkét festmény korát, hátterét és történetét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!