Itt nézhetik meg az idei legszebb betlehemeket

Megnyílt a 26. Betlehemi Jászol című pályázat anyagát bemutató kiállítás a budapesti Duna Palotában, ahol az érdeklődők a betlehemi üzenethez, a szent családhoz és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat tekinthetnek meg - adta hírül az MTI. Az idei kiírásra határon inneni és túli pályázók neveztek az óvodás korútól a nyugdíjasig, egyénileg és alkotói csoportban egyaránt.

Betlehem - illusztrációForrás: Gerhard Gellinger/pixabay.com

A tárlaton való részvételre tárgyalkotók számára hirdettek nyílt pályázatot, amelyre magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek jelentkezhettek. Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokkal lehetett, amelyek megjelenítik a betlehemezés népszokásait, a betlehem szereplőit, az adventi ünnepkört, vagy a mának szóló betlehemi üzenetet fogalmaznak meg.

A tárlaton számos betlehemet tekinthetnek meg az érdeklődők, a megfogalmazás, a stílus képviseli az egyes tájegységek jellegzetességeit. A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) pályázati anyagából rendezett kiállítás január 10-ig látogatható.

 

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek