Itt nézhetik meg az idei legszebb betlehemeket

  Megnyílt a 26. Betlehemi Jászol című pályázat anyagát bemutató kiállítás a budapesti Duna Palotában, ahol az érdeklődők a betlehemi üzenethez, a szent családhoz és az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásokat tekinthetnek meg - adta hírül az MTI. Az idei kiírásra határon inneni és túli pályázók neveztek az óvodás korútól a nyugdíjasig, egyénileg és alkotói csoportban egyaránt.

  Betlehem - illusztrációForrás: Gerhard Gellinger/pixabay.com

  A tárlaton való részvételre tárgyalkotók számára hirdettek nyílt pályázatot, amelyre magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek jelentkezhettek. Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokkal lehetett, amelyek megjelenítik a betlehemezés népszokásait, a betlehem szereplőit, az adventi ünnepkört, vagy a mának szóló betlehemi üzenetet fogalmaznak meg.

  A tárlaton számos betlehemet tekinthetnek meg az érdeklődők, a megfogalmazás, a stílus képviseli az egyes tájegységek jellegzetességeit. A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) pályázati anyagából rendezett kiállítás január 10-ig látogatható.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!