Mostantól Grabowskiék néznek le ránk a magasból

A legújabb fővárosi tűzfalfestés a VIII. kerületi Szigony utcában készült el. A 600 négyzetméteres falfestményhez több mint 400 liter színes falfestéket használtak fel, és 2 hónapnyi munkát fektettek bele az elkészítésébe.

Forrás: Színes Város / Facebook.com

A festmény terveit Forgács Simon, @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítették a Színes Város Csoport felkérésére. A kész látványt a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirálta, Ternovszky Béla és alkotótársai pedig engedélyezték. A falfestményt, amin a film főhőse Grabowski feszít, oldalán japán kedvesével, a szervezet művészei festették fel a tűzfalra Orosz Richárd képzőművész vezetésével.

Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben. 

Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült

– mondta el Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a tűzfalakat. Most pedig ott díszeleg a Szigony utca tűzfalán Nick Grabowski, Tsino-san, Safranek, Lusta Dick, a négy gengszter és természetesen oldalról befigyel Fritz Teufel is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek