Látták már, milyen festmény fedi az egyik budai ház tűzfalát?

Hatalmas festmény jelent meg Budapest első kerületében, a Krisztina körút 30. szám alatt található társasház tűzfalán. A rajzot a Színes Város Csoport készítette részben azzal a céllal, hogy legalább az arra járókat mozgásra buzdítsa, másrészt pedig utalva arra, hogy jövőre Budapest lesz Európa Sportfővárosa. 

Forrás: Egry Tamás

A „Budapest Sportfőváros 2019" című falfestmény ugyanis a Fővárosi Önkormányzat megrendelésére készült, üzenetében pedig a közösségi és tömegsportra fókuszál. "Hiszen Budapest mindenki számára elérhető módon kínál számtalan sportolási lehetőséget az egész család számára" - írják a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben, és egyben utalnak az ingyen használható szabadtéri kondiparkokra, futópályákra, zöldfelületekre és egyéb kültéri mozgásra alkalmas helyszínekre.

Forrás: Egry Tamás

A közlemény szerint a városvezetés célja, hogy az urbanizációs fejlesztések és újítások mellett a zöldfelületek és a sportolásra alkalmas közterületek is fejlődjenek és megújuljanak. A fejlődés eredményének mutatójaként említik azt is, hogy Budapest 2019-ben Európa Sportfővárosa lesz, így jövőre minden a sportról fog szólni Budapesten.

A 220 négyzetméteres tűzfalfestményt a Színes Város Csoport művészei 91 liter festéket felhasználva készítették el 2018. augusztusábanForrás: Egry Tamás

Kíváncsi a világ legmenőbb street art úti céljaira is?

Mert egy város hangulatához nemcsak a történelmi örökség, a nevezetes épületek, a parkok és a kilátók tesznek hozzá, de a street art különféle formái, a festett tűzfalak, a művészi graffitik és az ezernyi színben pompázó lépcsők is. Kattintson az utcai művészet-rajongókhoz szóló úti cél gyűjteményünkre Bristoltól Mexikóig, Milánótól Tapolcáig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek