Itt nemcsak a japán ételek, de a japán szerzetesek élete is terítékre kerül

  A japán szerzetesek világába kalauzol el az Élet egy zen kolostorban című előadás, mely december 11. szerdán, 19.00 órakor lesz a Fuji Étteremben. A témáról a magyarországi Onedropzen csoport vezetője és megbízott tanítója, Szaladják "Taikyo" István mesél, egy rövid meditáció segítségével pedig a vendégeket is bevonja a zen spirituális világába.

  Shojin ryori menüsorForrás: Wissuta.on/Shutterstock

  Az érdeklődők megtudhatják, milyen egy zen kolostorban élni japán szerzetesek társaságában. Az estet egy tatamival borított teremben tartják, ahol a vendégek japán módon, a földön ülve étkeznek. A hagyományos japán menüsor mellett meglepetésekkel is készülnek a szervezők. 

  A buddhizmus a mai napig fontos részét képezi a japán kultúrának. Számos iskolája és ága létezik, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a zen buddhizmus is. Kevesen tudják azonban, mi van a felszín alatt: mit jelent a valóságban buddhistának lenni, milyen gyakorlatokat végeznek a szerzetesek, és egyáltalán hogyan kell elképzelni egy átlagos hétköznapot a kolostor falai között.

  A shojin ryori a buddhista szerzetesek tradicionális étkezési stílusa Japánban, mely a zen buddhizmus 13. századi elterjedése óta rendkívül széles körben ismert. Az ételek jellemzően hús, hal és egyéb állati eredetű termékektől mentesek. A fogások jellemző alapanyaga a szójabab, melyet gyakran szezonális zöldségekkel vagy vadon szedett növényekkel tálalnak - ez utóbbiról úgy tartják, hogy egyensúlyt teremtenek a test, elme és a lélek között.

  A részvételhez szükséges regisztrációról és további nformációkról az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!