Látott már csomóra kötött postaládát? Londonban ilyet is talál

  Alex Chinneck brit képzőművész legújabb köztéri alkotásával csomóra kötött postaládákat telepített Anglia három városába. A szürrealista szobrok az Alphabetti Spaghetti címet viselik, és Londonban, egy tengerparti településen Margate-ben és Sheffieldben láthatók, írja a Designboom.

  Az Alphabetti Spaghetti Margrete-benstudio@marcwilmot.com/Marc Wilmot/alexchinneck.com

  Alex Chinneck a zavarba ejtő public art alkotásairól ismert. A milánói design héten nemrégiben például egy tipikus milánói épület homlokzatát úgy alakította ki, mintha azt egy gigantikus húzózárral le lehetne cipzározni.

  A művész milánói munkájaForrás: studio@marcwilmot.com/Marc Wilmot

  A kötözött postaládák helye mind valamlyen jelentéssel bírnak a művész számára. A kelet londoni helyszínt például Chinneck azért választotta, mert itt mutatta be a legelső public art munkáját - egy elhagyott raktárat, aminek 312 ablaka mind azonos módon volt betörve.

  2013-ban egy ívelt homlokzatú házat épített, ami úgy tűnt, mintha becsúszna a ház előtti kertbe.

  A lefolyó homlokzat Margatebenalexchinneck.com

  Jelenleg Sheffield északkeleti részén, Tinsleyben dolgozik, ahol a város ipari örökségétől ihletve vörös téglából készült kéményekből álló szobrokat készít.

  Míg az Alphabetti Spagetti sheffieldi változata szeptember 29-ig volt látható, a margate-i szobor január 12-ig lesz a helyén, a londoni Caxton streeten álló szobor pedig az utca állandó dísze marad.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!