Jövőre nyílik a világ első sminkmúzeuma

  Jövőre nyílik a világ első sminkmúzeuma New Yorkban - írja a Matador Network. A Makeup Museum a szépség története és társadalmi hatása köré összpontosul, az első kiállítás 2020 májusában nyílik majd, és az '50-es évek amerikai sminkdivatját állítja középpontba. Felbukkannak az évtized szépségikonjai, ehhez kapcsolódó alkotásai és vállalkozói.

  A kép illusztrációForrás: Bruno Glätsch/pixabay.com

  Mint Doreen Bloch, a múzeum egyik alapítója elmondta, azért is választották ezt a korszakot, mert ez a modern kozmetikai ipar születésének ideje. A kiállításokon olyan ikonikus darabok is láthatók lesznek, mint Marilyn Monroe és Greta Garbo arcápolási kellékei, melyeket a magyar bőrgyógyász, Dr. László Ernő által alapított Erno Laszlo nevű márka fémjelez. Emellett vintage sminkkészletek és korabeli ismeretterjesztő anyagok is helyet kapnak a kiállításon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!