Turné helyett a YouTube-on adja le két koncertjét a Coldplay

A Coldplay bejelentette, hogy nem indulnak turnéra addig, amíg nem találják meg az utazás valamilyen környezetbarát módját – mivel általában repülővel szoktak eljutni a koncertek helyszínére.

„A legnehezebb rész a repülés kérdése" – mondta Chris Martin, a zenekar énekese. „De ezen kívül azt is nagyon szeretnénk, ha lenne egy olyan koncertünk, ahol nincs semmilyen egyszer használatos műanyag, és az energia nagy részét napelemek szolgáltatják."

Chris Martin, a Coldplay frontembereForrás: A.RICARDO/Shutterstock

Ezért az új album megjelenése kapcsán egyáltalán nem szervezték meg a szokásos világ körüli turnét. Az Everyday Life címet viselő albumot ehelyett két koncerten fogják bemutatni a jordániai sivatagban, az eseményt pedig élőben leadják a YouTube-on. Az egyik koncert napkeltekor, míg a másik napnyugtakor lesz, ezzel is utalva az új album két „oldalára". Ezen kívül lesz egy koncert Londonban, a Natural History Museumban is, ennek bevételét a ClientEarth elnevezésű környezetvédelmi szervezetnek ajánlják fel.

Chris Martin azt is hozzátette, hogy ez nem egy életre szóló döntés a banda életében, vagyis lesznek még koncertek, amint kitalálják, hogy miként tudnak környezettudatosabban turnézni, írja a Travel+Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek