A britek megszerezték Charlotte Brontë 14 éves korában írt könyvét

  Charlotte Brontë egy 14 éves korában írt könyvét vásárolta meg a brit Brontë Parsonage Múzeum – számolt be a hírről cikkében a BBC News. A könyvet egy párizsi aukción 600 000 euró (201 millió forint) összegért vásárolta meg a múzeumot irányító Brontë Társaság egy adománygyűjtő kampánya után, amit a világ különböző pontjairól támogattak, köztük olyan hírességek, mint Judi Dench színésznő, vagy Jacqueline Wilson és Tracy Chevalier írók.

  A miniatűr kötet, amelynek címe The Young Men's Magazine, egyike annak a hat kis könyvnek, amit Charlotte 1830-ban a játékkatonáinak írt. A könyvek közül öt maradt fenn, négy már a múzeum tulajdonában volt. A könyv a Brontë család egykori haworthi házában berendezett Brontë Parsonage Múzeumba kerül, Nyugat-Yorkshire-be.

   

  Haworth-ben, az egykori családi otthonban található Brontë Parsonage Múzeumban méltó helyre került a kötetForrás: SpaceMonkey/Wikipedia

  A múzeum egyszer már szerette volna megvenni ezt a könyvet, amikor egy 2011-es árverésen feltűnt, de akkor nem sikerült megnyernie a licitálást.

  A Brontë Társaság igazgatója, Kitty Wright elmondta: készek voltak mindenáron megszerezni a 189 éve született könyvet a múzeumnak. A múzeum igazgatója, Ann Dinsdale pedig harmincéves pályafutása fénypontjának nevezte az egyedülálló kézirat megszerzését.

  A 20 oldalas kis kötet a múzeum szakértői szerint azért is izgalmas, mert már előrevetíti Charlotte Brontë 17 évvel később született Jane Eyre-ének híres jelenetét Bertha és Edward Rochester között.  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!