Egy szerb és egy magyar város is bekerült a legkreatívabb települések közé

  Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója október 30-án 66 várost jelölt ki az UNESCO kreatív városává. Ezen a listán szerepel a szerbiai Vranje és a magyarországi Veszprém is - tudtuk meg a szerb Turistički Svet híréből.

  Vranje a legkreatívabb városok közöttForrás: Shutterstock / Készítette: Bobica10

  Elkötelezettségük révén az említett városok olyan fenntartható fejlesztési tevékenységeket támogatnak, amelyek városi szinten a közösséget közvetlenül szolgálják.

  Az UNESCO főigazgatója szerint ezek a városok a világ minden táján a kultúrát egyfajta alappillérré alakítják, nem pedig egy adott stratégia kiegészítéseként használják. Ez a hozzáállás pedig elősegíti a politikai és a társadalmi innovációt, és különösen fontos a fiatal nemzedékek számára.

  A BBC szerint egyébként a szerb főváros is a legkreatívabb városok közé sorolható. Feltűnést keltő „brutális" épületei miatt és kulturális sokszínűsége miatt kapta meg nemrég az elismerést.

  Az ajánlóban látható képen egy veszprémi részlet látható, a kép forrása: Pumpa46/Pixabay.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!