Fantasztikus légifelvételek mutatják meg Európa ismert helyeit

Hatalmas katedrálisok, középkori várak, erődök, szélmalmok és tulipánmezők – Európa ismert helyei, melyeket most új perspektívából figyelhetnek meg. A National Geographic tévécsatorna új sorozata különleges légifelvételeken keresztül mutatja be a kontinens legmegkapóbb természeti, kulturális és építészeti kincseit, olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett sajtóközleményben.

A csillag alakú Fort Bourtange erőd HollandiábanForrás: National Geographic

A november 10-én debütáló Európa a magasból című szériát hat különböző országban forgatták egyetlen év alatt, így a nem mindennapi légifelvételeken azt is megfigyelhetik, hogyan változik a táj az évszakokkal együtt.

A gyorsított felvételeken holland tulipánmezők borulnak virágba néhány másodperc alatt, és impozáns alpesi vízesések dermednek jéggé a szemük láttára. Megfigyelhetik azt is, miként változtatta meg a tájat az emberi tevékenység, például a szél-és naperőművek elterjedése, vagy a nagyvárosok terjeszkedése. Olyan legendás építményeket is megcsodálhatnak a levegőből, mint a barcelonai Sagrada Família, a Colosseum Rómában, vagy Hollandia történelmi szélmalmai és lakóhajói. 

Naperőmű SpanyolországbanForrás: National Geographic

Az Európa a magasból sorozat minden epizódja más-más országot mutat be, körbejárja a városokat, kitér az építészeti remekekre, és látványos grafikákon keresztül az országok történelmét is bemutatja. Az új széria nem mindennapi történelmi-kulturális utazásra invitálja a nézőket Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország és az Egyesült Királyság legszebb tájain.

A középkori malborki vár LengyelországbanForrás: National Geographic/Windfall Films

A sorozat november 10-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic csatornán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek