Kertész Imre eddig ismeretlen fotóiból és vallomásaiból nyílt kiállítás

Kertész Imréről és a szabadkai származású feleségéről, Vas Albináról nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. A fotókiállítást november 11-ig láthatja a nagyközönség a vajdasági szecessziós városban.

Kertész Imre Tanulóévek – Albina című fotókiállítás SzabadkánForrás: Facebook / VM4K

A kiállítást Kertész Imre születésének 90. évfordulója alkalmából rendezték meg. Eddig ismeretlen fotókra és kiadatlan vallomásokra bukkanhat, aki végigsétál a tárlaton, mely az író tanulóéveit (1934-1955), valamint első feleségének, a zsidó családból származó Vas Albinának megrendítő sorsát mutatja be.

A kiállítás a Nobel-díjas magyar író kezdeti, legkevésbé ismert életszakaszára koncentrál, melynek eseményei később meghatározták Kertész Imre pályájának irányát.

Korábban nem látott képek jelennek meg a kiállításonForrás: Facebook / VM4K

Az író ugyan sosem járt Szabadkán, a bemutatott alkotásoknak azonban legalább a fele valamilyen módon kötődik a városhoz, vagy olyan vajdasági származású személyekhez, akik nélkül az író nem lett volna az a művész, akivé élete során vált.

A kiállítás a „Kertész Imre Tanulóévek-Albina" nevet viseli. Magyarországon egyébként már több helyszínen is bemutatták. A vajdasági városban november 11-ig várja a látogatókat - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek