Nem akármilyen ingatlanhirdetést adott fel a finn kormány

  A finnek a fővárosban lévő egyik színházon szeretnének túladni. Az Alexander Színház 1879-ben épült, az orosz uralom alatt a finn területen élő oroszok színháza volt. 500 ülőhely van benne, mivel ennyi orosz tisztviselő élt II. Sándor cár idején a városban.

  A színház épületeForrás: KFP - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16320232

  Most viszont a finn kormány eladja a történelmi műemléket, de olyan új tulajdonost keresnek, aki képes kellőképpen értékelni a hely szellemét és kulturális jelentőségét. A színházépület összesen három emelet magas, ehhez jönnek a kapcsolódó irodák és próbatermek – összesen 8000 négyzetméter.

  Bár elég vagányul hangzik, hogy valakinek saját színházépülete legyen, az előzetes becslések szerint körülbelül 40 millió euróba fog kerülni a teljes felújítás. Ha azonban valakit ez nem riaszt el, akkor október 23-ig lehet ajánlatot tenni a Lonely Planet cikkében említett irodánál. Az ajánlatban az ár mellett szerepelnie kell annak is, hogy a jövendő tulajdonosnak pontosan milyen tervei vannak az épülettel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!