Retro stílusában újítottak fel egy metro szerelvényt Londonban

  Egy kárpitokat tervező design ügynökség szinte mindent megváltoztatott egy a '60-as években a Victoria vonalon közlekedő metrószerelvényben, hogy a kocsinak egy, a régi időket idéző hangulatot adjon.

  A másodosztályú kocsi menta és pasztellrózsaszín díszítést kapottKirkby Design/Facebook

  A bútorok a régi tömegközlekedési eszközök kárpitjait idéző belső díszítést kaptak. A bútorszöveteket a Kirkby Design nevezetű cég a londoni közlekedési társasággal együttműködve készítette el, írja a Dezeen.A hét különböző minta mind a londoni közlekedési múzeum egy-egy archív darabját utánozza. A legrégebbi minta még a '30-as évekből származik. Ezeket bársony anyagból és trendi pasztellszínekben adaptálták újra.

  A cég a közlekedési múzeum archív kárpit-mintái trendi színeket kaptakKirkby Design

  A stúdió a másodosztályú kocsi teljes külső felületét menta és pasztellrózsaszín színnel festette ki. Ugyanezt a palettát használták a kocsi belső tereinek díszítéséhez is, beleértve a grafikákat, plakátokat és térképeket is. A kocsi a berendezéshez illő linóleum padlót kapott, a műanyag fogantyúkat pedig sárgaréz karikákkal helyettesítették.

  Az első osztályú kocsi az Orient expressz hangulatát idéziKirkby Design/Facebook

  Az első osztályú kocsik kissé sötétebb, kékeszöld és korall palettával rendelkeznek. Itt plüss szőnyeget fektettek le a fából készült asztalok és a sárgaréz art deco lámpák mellé, hogy az Orient expressz nosztalgiáját idézzék.

  A befejezett kocsikat a londoni design fesztiválon mutatták be, melynek keretében közel 400 installációt lehet megnézni a brit fővárosban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!