Idén ősztől találmány gyárba és út múzeumba is betérhetnek Észtországban

  A mindössze 1,3 millió lakosú Észtország 250 múzeumnak ad otthont, amelyek közt vannak történelmi drágakövek és szórakoztató, modern látnivalók – olvasható a Visit Estonia weboldalán. Vessen egy pillantást a közeljövőben látogatható, új helyekre.

  A Proto Találmány Gyár idén októberben nyílik meg. Csak itt, az egykori titkos tengeralattjáró gyárban láthatják a legújabb technológiák segítségével a hihetetlen találmányok prototípusait.

  ProtoForrás: Prototehas.ee

  A Fotografiska Tallinn fotográfiai múzeum a művészet, a jó ételek, a zene, a formatervezés és a nyitott gondolkodásmód találkozóhelye. Képzőművészeti-, és fotó kiállítás, rendezvényterület, kávézó, étterem is található benne.

  A Kai art center a helyi és nemzetközi művészet új kulturális központja, ami ebben a hónapban nyílt meg Tallinn vízpartján, a mozgalmas történelmi és kulturális életéről híres Noblessner negyedben. A korábbi tengeralattjáró üzem 450 négyzetméter alapterületű kiállítási területén évente négy fő kiállítást mutatnak be.

  Kai art centerForrás: Visitestonia.com

  A Thule Koda egy alternatív történelmi múzeum, amely Észtország legnagyobb szigete, a Saaremaa történelmével foglalkozik. Szórakoztató programokkal, kiállításokkal és körpanorámás mozival várják az érdeklődőket.

  Fat Margaret Észt Tengerészeti Múzeum egy 16. századi toronyban helyezkedik el, amely 2019 novemberében nyílik meg. A fő látványossága a 2015-ben felfedezett 18 méteres teherhajó. A kiállítást modern, digitális eszközökkel teszik interaktívvá.

  A felújított Narva középkori kastélyt 2019 őszén nyitják meg, ahol történelmi és kortárs kiállításokat rendeznek.

  Narva kastélyForrás: Visitestonia.com

  Az Észt Út Múzeum 2019 júliusában megnyitott új szárnyában régi korok autóit és közlekedési oktatóközpont is találnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!