Idén ősztől találmány gyárba és út múzeumba is betérhetnek Észtországban

A mindössze 1,3 millió lakosú Észtország 250 múzeumnak ad otthont, amelyek közt vannak történelmi drágakövek és szórakoztató, modern látnivalók – olvasható a Visit Estonia weboldalán. Vessen egy pillantást a közeljövőben látogatható, új helyekre.

A Proto Találmány Gyár idén októberben nyílik meg. Csak itt, az egykori titkos tengeralattjáró gyárban láthatják a legújabb technológiák segítségével a hihetetlen találmányok prototípusait.

ProtoForrás: Prototehas.ee

A Fotografiska Tallinn fotográfiai múzeum a művészet, a jó ételek, a zene, a formatervezés és a nyitott gondolkodásmód találkozóhelye. Képzőművészeti-, és fotó kiállítás, rendezvényterület, kávézó, étterem is található benne.

A Kai art center a helyi és nemzetközi művészet új kulturális központja, ami ebben a hónapban nyílt meg Tallinn vízpartján, a mozgalmas történelmi és kulturális életéről híres Noblessner negyedben. A korábbi tengeralattjáró üzem 450 négyzetméter alapterületű kiállítási területén évente négy fő kiállítást mutatnak be.

Kai art centerForrás: Visitestonia.com

A Thule Koda egy alternatív történelmi múzeum, amely Észtország legnagyobb szigete, a Saaremaa történelmével foglalkozik. Szórakoztató programokkal, kiállításokkal és körpanorámás mozival várják az érdeklődőket.

Fat Margaret Észt Tengerészeti Múzeum egy 16. századi toronyban helyezkedik el, amely 2019 novemberében nyílik meg. A fő látványossága a 2015-ben felfedezett 18 méteres teherhajó. A kiállítást modern, digitális eszközökkel teszik interaktívvá.

A felújított Narva középkori kastélyt 2019 őszén nyitják meg, ahol történelmi és kortárs kiállításokat rendeznek.

Narva kastélyForrás: Visitestonia.com

Az Észt Út Múzeum 2019 júliusában megnyitott új szárnyában régi korok autóit és közlekedési oktatóközpont is találnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek