Nézze meg, mit tudnak kihozni a kínai művészek egy darab papírból

  A Miskolci Galériában a Herman Ottó Múzeum együttműködésével láthatók az ősi hagyományt megelevenítő, tradicionális kínai papírkivágások. Az alkotások a Yantai Művészeti Múzeum gyűjteményéből kerülnek a láogatók elé, Wang Wen kurátor segítségével.

  Forrás: Miskolci Galéria

  Ez lesz a gazdag és sokrétű művészeti gyűjteménnyel rendelkező Yantai Művészeti Múzeum első magyarországi bemutatkozása. A kínai kultúrában mélyen gyökerező, hagyományos papírkivágási technika egyik legkomolyabb kollekciójával rendelkező intézmény két évvel ezelőtt mutatta be először ezt a műfajt európai múzeumban, a londoni Berrcroft Galleryben.

  A Miskolc testvérvárosából érkező különleges összeállítás szeptember 28-ig látható a galéria műemléki szárnyában. Szeptember 20-án 15:00-tól Wang Wen, a tárlat kurátora tart rendhagyó tárlatvezetést, ezután Liang Qiaoyan, a kínai papírkivágás mesterének bemutatóján és workshopján vehetnek részt az érdeklődők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!