Rózsaszín, nyalóka alakú ovit építettek a kínaiak

  A hatalmas, nyalóka alakú épület úgy van kitalálva, hogy egyszerre legyen célszerű és vicces.

  Jünnan tartományban épült fel a különleges középület, összesen több mint tízezer négyzetméteren, írja a Designboom. A munkát 2017-ben kezdték meg és idén év elején végezték el az utolsó simításokat.

  Ilyen a kínai rózsaszín oviForrás: dika kindergarten design center

  A tervezőiroda, a dika kindergarten design center jópofa ötlete nagyon is célszerű megoldásokat takar. A nyalóka feje, mely egy hatalmas, kör alakú épület egy belső udvart fog körbe, melyet játszótérként használnak az ide járó gyerekek. Az udvar körül, körben, négy emelet magasságban foglalnak helyet a termek, melyeket átjár a napfény.

  És ilyen belülrőlForrás: dika kindergarten design center

  A színválasztás sem véletlen. A bohókás rózsaszínre éppen könnyedsége miatt esett a választás, mivel ez a gyerekeket és a szülőket is jó érzéssel tölti el. Viccesre vették az ajtók és ablakok formáját is: kisebb-nagyobb négyzetek, kötök és téglalapok váltogatják egymást a homlokzaton.

  Az épületet óriás játszó terület veszi körül, sokféle sportpályával, míg a nyalóka nyelére egy arcot festettek – a szájából pedig egy hosszú csúszda vezet kifelé az épületből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!