Napvilágra kerültek a legendás író-költő titkos szerelmes levelei

Móra Ferenc kedvenc budapesti szállodájában, az egykori Britannia Szállóban mutatják be a legendás író-költő titkos szerelmes leveleit, melyeket élete végén szerelméhez, Kalmár Ilonához írt. A Móra-estek sorozat első alkalmán Móra dédunokájával, Vészits Andreával beszélgetnek szeptember 12-én, csütörtökön 19 órakor a Radisson Blue Béke Hotelben. Az esemény apropóját az adja, hogy Móra kedvenc szállodája a Britannia volt: budapesti elfoglaltságai idején mindig itt tartózkodott, külön szobája is volt.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum

Az író késői szerelméről eddig nagyon keveset lehetett tudni. Kalmár Ilona, akit leveleiben Kicának hívott, közel ötven éven át őrizte szerelmük titkos lenyomatait, a leveleket egy vaskazettában, majd végrendeletében az összes levelet a szegedi Móra Ferenc Múzeumra hagyta. A szenvedélyes írások nemcsak a huszadik század egyik legszebb szerelmi történetébe, hanem egyben Móra Ferenc legbenső érzésvilágába is bepillantást engednek.

Ezeket a leveleket tekinthetik meg a Móra-est résztvevői szeptember 12-én, csütörtökön 19 órakor. Az eseményen Móra dédunokájával, Vészits Andreával hallhatnak beszélgetést az érdeklődők. Az estet Saly Noémi kávéház- és szállodakutató nyitja meg.

A szerelmes levelek kamarakiállítása a Móra-estek sorozat első állomása: a későbbi programokon Móra Ferenc életének érdekességei mellett megismerhetik a résztvevők az egykori Britanniában zajló Nyugat-esteket is.

Az eseményen történő részvétel regisztrációhoz kötött, bővebb információ itt érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek