Futballstadion közepére telepített erdőt egy osztrák művész

Szeptember 8-tól október 27-ig lehet megnézni Ausztria legnagyobb installációját Klagenfurtban. A művészeti alkotás nem más, mint egy futballstadionba telepített erdő.

Körülbelül 300 darab hatalmas fát telepítettek be a Wörthersee focipálya kellős közepére A Klaus Littmann által tervezett FOR FOREST - The Unending Attraction of Nature című alkotást úgy „építik" fel, hogy az egy európai lombhullató erdőre emlékeztessen. A fák ebben a rövid időszakban, amit a pályán töltenek, élik majd az életüket, így szépen lassan megszínesednek, és le is hullanak majd a leveleik.

Bárki beülhet a stadionba, és nézheti az erdőt, amíg csak szeretnéForrás: For Forest/Facebook

Az erdőt minden nap reggel 10-től, este 22 óráig meg lehet nézni, a belépés ingyenes. A cél az, hogy a városi látogatók közel kerüljenek a fákhoz és az erdőhöz, lássák a benne zajló változásokat, hallják a lomb susogását. Egyben emlékeztető is arra, hogy ha nem vigyázunk a természetre, akkor hamarosan ugyanúgy keretek közé szorítva, védett körülmények között fogjuk csak látni, mint ahogy most történik az állatkertekben élő, ritka állatfajokkal.

Az ötletet az installációhoz Max Peintner 1970-ben készült rajza adta – ezen ugyanígy egy focipályán növekvő erdő található. Klaus Littmann körülbelül 30 évvel ezelőtt fedezte fel ezt a képet, és azóta várt arra, hogy a valóságban is megvalósítsa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek