Kíváncsi milyen lenne az élet a Marson? Itt kipróbálhatja

  Ha esetleg arról fantáziálna, milyen lenne az élet egy másik bolygón, akkor az AI Space Factory hoteljében valóra válthatja álmát, ugyanis egy éjszakára kibérelheti azt a lakóhelyet, amelynek elődjét a Marsra tervezték.

  Az 2017-ben alapított AI SpaceFactory egy New York székhelyű építésziroda, amelyik nemcsak a Földre tervez, hanem más bolygókra is, például a Marsra.

  AI Space Factory

  Legújabb projektje egy Földre tervezett lebomló anyagokból készült hotel, amelynek alapanyagát egy a Marsra tervezett élőhely kapcsán a NASA díjjal tüntette ki, írják honlapjukon.

  A TERA, a 3D nyomtatással előállított biopolimer bazalt kompozitból készül, ami egy növényből, például kukoricából és cukornádból kifejlesztett komposztálható anyag. Ezt egy Marsra tervezett élőhely, a MARSHA kapcsán korábban a Nasa díjjal tüntette ki egy versenyen, amelyet az űrben alkalmazható 3D nyomtatott élőhely kialakítására írt ki. Az anyag a NASA szerint legalább 50%-kal erősebb és tartósabb, mint a beton.

  A TERA-nak nagyon kicsi a környezeti hatása, szétszerelhető, újrahasznosítható és újra kinoymtatható máshol, írják a tervezők.

  A Hudson folyó mellé tervezett hotelt 2020 márciusától bárki kibérelheti majd egy éjszakára, aki szeretné megtapasztalni milyen lehet majd a fenntartható élet a Marson.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!