Vezetett túrákon ismerhetik meg a Kiscelli kastély rejtett kincseit vasárnap

  Különleges programokat tervez a Kiscelli Múzeum az idei nyárbúcsúztató eseményére vasárnap, az ősszel nyíló nagyszabású divattörténeti kiállításra, a Ragyogj! – Divat és csillogásra készülve.

  Az egykori templom, félig romosan, díszkivilágításbanThaler Tamas/Picasa/Wikipedia

  A hagyománnyá váló eseményen, a Kiscelli napon, felragyog a templom: gyerekek és gyermeklelkű felnőttek LED-ekkel és lézerrel színezhetik ki a templomot a Meanwhile Studio interaktív fényinstallációjának keretében, írják honlapjukon. Mindemellett délután kettőtől óránként vezetett zseblámpás kalandozást tartanak a Kiscelli kriptában.

  A három főből álló társaság egy helyspecifikus fényinstallációt és egy élő audiovizuális performanszot is bemutat majd a múzeum Templomterében.

  A programok keretében megismerkedhetünk Báró Eötvös Loránd, a fizikus, geofizikus és a felsőoktatás megújítója halálának 100. évfordulójára rendezett emlékév keretében a tudós kevéssé ismert fotós munkásságával is.

  Háromdimenziót imitáló korabeli, Budapestről készült sztereofotóit mutatják majd be 3D-re átalakítva, a Kiscelli Múzeum korabeli sztereofotó-nézőin pedig a gyűjtemény eredeti darabjait csodálhatjuk meg, írják az esemény Facebook oldalán.

  Mindeközben a gyerekek, a Ragyogj! – Divat és csillogás című kiállításra készülve csillogós kiegészítőket és füzetdekorációt készíthetnek az udvaron. Még a Landerer nyomda 170 éves nyomdagépét is bevetik a csillámos képeslapok és nyomtatott vászontáskák készítésében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!