Egy napig ingyen lehet evezni a kőszegi csónakázó tavon

Az egész Alpokalját túrázók lepik el szeptember 6-án és 7-én. Kőszegen bakancsos találkozót szerveznek, rengeteg családi kikapcsolódással, a Magyar Természetjáró Szövetség pedig szintén ezen a hétvégén szervezi meg a Természetjáró Fesztivált, amelynek az egyik állomása Kismarton lesz – erre a nagyobb kihívásra vágyó túrázókat várják.

Futás, bringázás, ingyenes csónakázás, kalandos gyerekprogramok és megannyi családi kikapcsolódás várja a természet kedvelőit szeptember második hétvégéjén, Kőszegen.

Kőszeg központja is megtelik programokkalForrás: facebook / Kőszeg város

A kétnapos Bakancsos Találkozó 6-án, pénteken 10:30-tól ingyenes csónakázással várja a látogatókat, a Kőszegi Csónakázó-tavon. A vizes kalandban egészen este 8 óráig, bárki részt vehet.

Délután 16 órakor egy családi túrára indulhatnak el kicsik és nagyok. A 3 kilométer hosszú túra a Csónakázó-tótól indul és az alpannonia szabadidőparkig vezet, érintve több nevezetességet is: a koronaőrző bunkert, a kálváriát, a Trianoni-keresztet, az Ördögárkot és a Szulejmán-kilátót. A délután során lesz látványos kutyaoktatás és -bemutató is, illetve egy rövidebb távú futásra is benevezhetnek.  

KőszegForrás: Shutterstock / Készítette: wahavi

Szombaton 10 és 17 óra között Kőszeg főterére lesz érdemes kilátogatni, ahol kerékpáros és ügyességi feladatok, tapadókorongos íjászat és túrafelszerelés bemutató fogadja a vendégeket. A város központjában akár eMonsteRollereket is ki lehet majd próbálni. A kézműves foglalkozásokra és családi vetélkedőkre vágyókat a Várparkban várják izgalmas foglalkozásokkal a szervezők.

Az aktív kikapcsolódás kedvelői a rendezvény mindkét napján bekapcsolódhatnak különböző túravezetésekbe is: lesz Napra fel! – Napfelkelte túra az Óház-kilátóhoz, Meglepetések túrája a szőlő-hegyen, felkereshetik a régi képeken megörökített turista célpontokat, és a bátrabbak éjszakai barangolásra is elmehetnek.

A két keréken érkezőket egy húsz és egy negyven kilométeres MTB Kerékpártúra várja. A vezetők az erdő szívébe viszik be bringásokat. A Bakancsos Találkozó bővebb részleteiről a Kőszeg honlapján olvashatnak.

Amíg az Alpokalja magyar oldalán főleg a szórakozásé és a családoké lesz a főszerep, az osztrák oldalon a nagyobb kihívásra vágyó túrázóknak szerveznek programokat: a Magyar Természetjáró Szövetség szintén ezen a hétvégén tartja a Természetjáró Fesztivált, amely során Kismartonon is lesznek aktív rendezvények. A túrák részleteit ide kattintva olvashatják el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek