Húszemeletes toronyházak oldalát használják kiállítási térnek Moszkvában

  Urban Morphogenesis címmel rendeznek graffiti fesztivált Moszkva nyugati elővárosában.

  Moszkva nyugati elővárosában, Ogyincovóban rendezik meg a hatalmas street art fesztivált, mely egészen augusztus 31-ig tart. A „hatalmas" jelző egyrészt a résztvevő művészek számnak szól – 26 ország 60 alkotója vesz részt -, másrészt a falakra felfújt képek méretének is szól.

  Egész toronyházakat fednek be az alkotások, melyeket a világ minden tájáról, többek között Magyarországról is érkező művészek készítettek. A szervezők célja, hogy az előváros Trehgorka lenevezésű városrészében létrehozzák a világ legnagyobb szabadtéri múzeumát, melyben a street art kapja a főszerepet.

  Forrás: Аня Тарасова. Фото о настоящем)/vk.com

  Másfél kilométeres körzetben, összesen 36 darab 20 emeletes ház tűzfalát festik be a művészek, hogy felrázzák a szürke lakótelepi környezetet, és az unalmat lecseréljék a néha nagyon is szokatlan kortárs alkotásokkal. A fesztivál nemcsak a képek felfújását jelenti, hanem rendeznek például workshopokat, vezetett túrákat, fotókiállításokat és előadásokat is, melyeket a street art művészek tartanak.

  A részletekről az Urban Morphogenesis oldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!