Elhagyatott rum lepárlóban próbálják megóvni az esőerdőt a graffitisek

Egy elhagyatott kolumbiai rum lepárlóból csináltak graffiti múzeumot a műfaj nagyjai. A projekt neve #ArtDistilled, az ötlet kiagyalói pedig a Dictator Art Masters csoport, akiknek az a célja, hogy a művészetet tradicionális és radikális módon egyaránt reklámozzák.

Tavaly tavasszal ugrottak a munkának, és a világ minden tájáról érkeztek olyan hírneves grafiti művészek, mint például Ben Eine, hogy a dzsungel közepén álló, elhagyatott lepárlót újraélesszék, igaz, némileg módosult formában, írja a Lonely Planet.

Művészet a romokonForrás: Dictador Art Masters/Facebook

Idén januárban a művészek újabb hulláma érkezett, ezúttal is a legjobbakat hívták meg. Mire a projekt befejeződik, minden részt vevő művész adományoz egy vászonra festett művet az alapítványnak, mely a veszélyeztetett esőerdőt, illetve az ott élő állatfajokat próbálja megvédeni.

Ben Eine @einesigns ➕Conor Morbin @connor_morbinForrás: Dictador Art Masters/Facebook

Mivel a lepárló az esőerdő közepén van, így a törekvések tökéletesen kiegészítik egymást. A vásznakat világkörüli turnéra indítják, majd elárverezik, így nemcsak pénzt szereznek a nemes célokra, de a művészettel egyszersmind fel is hívják a figyelmet a területen élő egyedülálló ökoszisztéma megóvására is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek