Az ország legnagyobb szabadtéri vásznán nézheti ősszel a filmklasszikusokat

Harmadik alkalommal rendezi meg szeptemberben a Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont.

A főváros nemzetközi filmfesztiváljának idei témája a film és a zene lesz, idén hat ingyenes szabadtéri vetítéssel várják a nézőket a Bazilika előtti 21 méter széles filmvászna elé. A Szent István téren sztárvendégek és alkotók jelenlétében vetítik majd a felújított magyar és külföldi filmklasszikusokat, a Film Maraton díszvendége a világhírű francia filmsztár, Pierre Richard lesz, írja a Turizmus.com.

A kép természetesen csak illusztráció, ennél azért néhány centivel nagyobb vászonra számítsanakForrás: Shaiith/Shutterstock

Szeptember 4-én, Andy Vajna emléke előtt tisztelegve a háromszoros Golden Globe-díjas Evitát, szeptember 5-én pedig Jankovics Marcell rendező jelenlétében a frissen felújított Fehérlófia című animációs filmet vetítik. Szeptember 6-án kerül sor a Magas szőke férfi, felemás cipőben című francia vígjátékra, Pierre Richard jelenlétében és bevezetőjével.

Szeptember 4. és 11. között zajlanak a programsorozat vetítései, egyrészt a Bazilika előtt, másrészt több fővárosi moziban, plusz Egerben és Győrben is. Nyolc nap alatt összesen 100 filmet nézhet meg a közönség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek