Filmmaraton és hajókirándulás is várja a látogatókat a Bujtor Filmfesztiválon

Az elvarázsolt dollár, Hamis a baba, A Pogány Madonna, Csak semmi pánik – mindenkinek van egy kedvenc Ötvös Csöpi filmje, és ezt a négy akcióvígjátékot most a X. Bujtor István Filmfesztiválon is bárki újranézheti.

Forrás: BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL

A Balaton legnagyobb retro fesztiváljaként beharangozott esemény augusztus 17-től 20-ig várja a filmrajongókat Balatonszemesre, ahol számos más kiegészítő programmal is készülnek a rendezvény szervezői. 

A filmfesztivál megnyitójára a versenyfilmes alkotók és a művészek rendőrzsigulival gurulnak majd be a vörös szőnyegre, alul klott gatyában, felül zakóban, ezzel is adózva Bujtor nyomán a szemle két fontos jelszavának, a humornak és a titokzatosságnak – fogalmaznak az esemény Facebook-oldalán. Közben a balatonszemesi kikötőből Bujtor-hajók viszik a családokat kirándulni, a Latinovits Művelődési Ház környezetében kézműves vásárt tartanak, a szemesi sétányon pedig Bujtor István kedvenc ételeit lehet megkóstolni.

Forrás: BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL

A fesztivál teljesen belakja Balatonszemest, lesznek színházi előadások és szabadtéri koncertek, a Kontakt Kertben és a Zenepavilonban pedig a Mr. és Mrs. című előadást úgy nézheti meg a közönség Pindroch Csabával és Verebes Lindával, hogy velük együtt rögtön utána a Valami Amerika 3-ra ülhetnek be.

Forrás: BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL

A fiatalokat slam poetry előadás várja Bánki Benivel, majd Lassán Evelyn gyerekkoncertje után a felvidéki Csavar Színház impro-színházi előadása látható. A filmzenei koncerten Bud Spencer egyvelege mellett A Tenkes Kapitánya, A Karib-tenger kalózai, a Vuk és más ismert mesefilmek zenéi csendülnek fel, de Morricone filmzenéi közül is hallhat majd a közönség jó néhány ismert darabot a Monarchia szimfonikus zenekar előadásában.  

Forrás: BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁL

Bujtor végső nyughelyének meglátogatása mellett istentisztelet keretében áldást kérnek a Pogány Madonnára, és emlékkiállítással is találkozhatnak a Balatonszemesre látogatók, ahol relikviák, izgalmas fotók, filmplakátok, forgatókönyvek és kellékek is megnézhetők. Akárcsak maga a Pogány Madonna, ami az Ötvös Csöpi filmek első darabjának szimbóluma – fogalmaznak a szervezők a filmfesztivál közösségi oldalán, ahol a programokról bővebben is olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek