Európa egyik legszenzációsabb útja visz a norvég szigetre

  Norvégiának vannak egészen elképesztő vidékei, nem csoda, hogy a brutális árak ellenére (a repülőjegyen kívül minden a magyarországi termékek sokszorosába kerül) évről évre milliók vágnak neki az államnak.

  Vihar az Averoyra vezető hídon.Forrás: AFP/Berit Roald

  A fjordok, hegyek, gleccserek, sziklák és hómezők országának partvidéke rendkívül tagolt, sok-sok sziget is színesíti azt. Az egyik ilyen Averøy, ami valahol közép-délen található. Annak ellenére, hogy sziget, egy szenzációs, hidakkal tarkított út köti össze a szárazfölddel, erről készített most rövid videót a BBC Travel (sajnos nem beágyazható, de azért idelinkeljük, és berakunk egy másik szép videót róla.)

  A 8,2 kilométeres Atlanti-óceáni Főúton nyolc híd található, 1983-tól 1989-ig építették. Télen veszélyes tud lenni rajta a közlekedés, ha nagyok a hullámok, amik átcsapnak az alacsonyabb hidakon. Az egyik hídról pedig annyira népszerű lett horgászni, hogy ki kellett bővíteni egy pecás rámpával, hogy a horgászok ne a közút szélén állva várják a kapást.

  A környék népszerű a turisták körében. Akár búvárkodni is lehet, ugyanis 1400 faj hemzseg a környék vizeiben. Megtekinthető a parton a Kígyó nevű műalkotás is, ami szépen megmunkált, szétszórt márványdarabokból áll. Szóval van mit látni, amire rá is kaptak az utazók és a lakóautós turizmus máris igazolta a híd építését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!