A görög mitológia világát idézi meg az idei Salzburgi Fesztivál

Mozart szülővárosában egy ingyenes koncertekkel kezdődött meg szombaton a Salzburgi Fesztivál.

Míg a 43 napos fesztivál fizetős koncertjeire akár 440 euróba (143 000 forintba) is kerülhetnek a jegyek, a szombati programokért, köztük barokk és kortárs zenei koncertekért, nem kellett fizetnie a nézőknek. A Salzburgi Fesztivál a világ egyik legjelentősebb előadóművészeti eseménye. Az idei programban 42 opera, 55 színházi előadás és 81 koncert szerepel. A szervezők 237 ezer jegyet kínálnak a közönségnek, a fesztivál egészen augusztus 31-ig tart.

Rengeteg elődást láthat a nyár végéig a fesztiválonForrás: Ph Marco Borrelli/www.salzburgerfestspiele.at

A görög mitológia hangsúlyosan jelenik meg a programban, Médea két új produkcióban is feltűnik: Luigi Cherubini klasszikus operájában és a kortárs szerző, Pascal DusapinMedeamaterial című művében. Ödipusz történetét a román George Enescu 1939-ben született Oedipe című operája idézi fel, és Jacques OffenbachOrfeusz az alvilágban című vígoperájában is megjelenik. Ez utóbbi produkcióval debütál Salzburgban Barrie Kosky ausztrál rendező, aki 2017-ben a bayreuth-i Wagner-fesztiválon nagy sikert aratott A nürnbergi mesterdalnokokkal.

A klasszikus zene rajongóinak jövő szombatig kell várniuk ez első operaelőadásra: Mozart Idomeneo című művét az amerikai sztárrendező, Peter Sellars állítja színpadra, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek