"Hogyan készül a karnagy?!" A soproni fesztiválon kiderül

Egyházi zene és kórusok dalai hangzanak fel Sopronban szombaton - kezdődik a Soproni Kórusünnep. A vendégek a kulisszák mögé is beleshetnek, és egy műhelymunka keretében azt is megtudhatják „Hogyan készül a karnagy?!".

Soproni KórusünnepForrás: korusunnep.hu / Készítette: Ts

 Az V. Avizó Karvezető Kurzus nyilvános gyakorlata Kocsis-Holper Zoltánnal, a Kórus Spontánusz tagjaival és a résztvevő karnagyokkal az Esterházy Palota Erdészeti Múzeumban szombaton 15.30-17.30 között lesz. Ezt megelőzően Egyházzenei kóruskoncertet tartanak a Kecske-templomban, amelyen osztrák és magyaror fellépők is lesznek.

A megnyitó után ugyanis utcai koncertekre kerül sor, így 15.30-tól a város főterét zengik be a kórusok. A Bánfalvi Kórus, a Fertőszentmiklósi Férfi Dalkör, az ausztriai Liszt Ferenc Férfikar, az égfalvi Morgenröte Énekkar, a soproni Sonitus Scarbantiae Nőikar és a Völcseji Népdalkör szórakoztatja a látogatókat.

Este 19.00 órától nyáresti szabadtéri kóruskoncert lesz a Fő téren, amelyen főleg soproni előadók lépnek fel. A délutáni programok idején a Fő téren családi zenés játszóház és tematikus kirakodóvásár fogadja vendégeket kézművesekkel, kottakiadókkal és ajándéktárgyakkal - írják az esemény Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek