Már lehet jegyet venni a CAFe Budapest programjaira

A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata október 4. és 20. között várja majd a kortárs művészet rajongóit. A majdnem két hetes fesztiválon többek között láthatjuk majd Eötvös Pétert és a Neue Oper Wient, a Klangforum Wient, a RIAS Kammerchor és az Amadinda Ütőegyüttes közös fellépését, Omer Klein, Sidi Larbi Cherkaoui, a FAMILIE FLÖZ, Olivier Grossetête, az Art Market Budapest, a Mini-Fesztivál és Budapest Ritmo emlékzetes estjeit és programjait. A fesztivál folyamatosan bővülő programjaira a jegyértékesítés június 5-én indult el - olvasható a sajtóközleményben és a honlapon.

Forrás: colorlab/Posztos Janos

CAFe Budapest, mely eredetileg Budapesti Őszi Fesztivál néven indult el 28 éve, ma már egyet jelent a minőségi zenei csemegékkel, különleges együttműködésekkel, és rendhagyó produkciókkal. Akik jegyet váltanak az idei előadásokra, azok részesei lehetnek például Eötvös Péter operájának, az Angyalok Amerikában című műnek, mely a Neue Oper Wien és a fesztivál közös produkciója. A  karmesteri pulpituson pedig maga a szerző, az idén 75 éves mester, Eötvös Péter áll majd.

De lesznek (rém)álom szerű performanszok groteszk és gyönyörű maszkokkal, sivatagi dűnék közé álmodott kortárs tánc előadások; illetve a megújuló Trafó Kortárs Művészetek Háza lesz a helyszíne a hiphop és a street dance műfajának szentelt (D)OPEN Your Move minifesztiválnak.

Budapest Ritmo: KROKE trióForrás: Jacek Dylag 2017/Jacek Dylag

Idén sem marad majd el a „fesztivál a fesztiválban" hangulat, mivel október első hétvégéjén jön a régió legnagyobb világzenei fesztiválja, a Hangvetővel közösen életre hívott Budapest Ritmo. A feszt olyan fellépőket hoz el a közönségnek, mint a 20. születésnapját a fesztiválon ünneplő Romano Drom, Boban Marković fia és zenekara, a Marko Marković Brass Band, valamint Dresch Mihály, Borbély Mihály és a Kroke trió.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek