Nyolc évszázad zenéje szólal meg a hétvégi fesztiválon

Budapesten kívül öt magyar székhelyen kínál programokat a közelgő Con Spirito Egyházzenei Fesztivál.  Június 7. és 10. között Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán tartanak zenei rendezvényeket utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben.

Egyházi zenei előadások lesznek a hétvégénForrás: Shutterstock / Készítette: Stanislaw Mikulski

A fesztiválon fellép Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar. Utóbbi koncertjén a pünkösd legszebb zenéi csendülnek majd fel bizánci-görög, latin, ószláv és magyar nyelven, nyolc évszázad terméséből. Emellett Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, Olivier Messiaen és Maurice Duruflé alkotásait is műsorra tűzik, írja az MTI.

A Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt, a világ egyik vezető énekkarának számító Nyíregyházi Cantemus Kórus Nyíregyházán ad hangversenyt, Békéscsabán és Debrecenben pedig Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével lépnek fel. Repertoárjuk a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Debrecenben Karasszon Dezső orgonaművész, zenetörténész tart orgonakurzust, amelynek keretében lehetőség nyílik az orgonairodalom mesterműveinek a megszólaltatására is. A cívisvárosban Az orgona lelke című orgonabejáráson érdeklődők a megismerhetik a debreceni Református Kistemplom felújított hangszerét.

Az érdeklődők még zenés áhítaton, pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten is részt vehetnek, továbbá tartanak flashmobot, szabadtéri zenés előadásokat, kórustalálkozót is. Jegyek a Filharmónia helyi irodáiban, az ismert jegyirodákban, a hangversenyek helyszínein, valamint online a www.jegymester.hu oldalon válthatóak. További részletekről a www.filharmonia.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek